Säckstativ som underlättar

Det finns många anledningar att vara noggrann i valet av säckstativ. Framför allt vill man vara effektiv i sin vedproduktion men även ergonomi och hållbarhet är viktigt.

Vedkedjan säckhållare är väl beprövad och hållbar som levererar funktion år efter år. Med andra ord är det bra säckhållare utvecklade med kunskap och erfarenhet. Dessutom är de ergonomiskt designade. När du tröttnat på att packa ved i säckstativ 1000 l och 1500 l fäller du smidigt ihop den till ett platt paket.

Ett säckstativ sparas mycket tid och arbete samtidigt som veden blir bäst när den torkar snabbt. Detta sker när veden packas löst och luftigt samt placeras så att vinden får ventilera från flera håll samtidigt som den är skyddad från regn.

De nordiska länderna har lång tradition av att stapla ved och stapelns utseende ansågs ge en bra bild av utföraren. Rak och stabil stapel – Rak och stabil man. Mycket ved – Långsiktig och trofast man. Hoprasad stapel – Svag vilja, dålig förmåga att prioritera. Halvfärdig stapel, klampar på marken – Instabil, lat, begiven på sprit.

Staplingsmetoderna är många, imponerande och kan vara vackra som skulpturer. T.ex. famnläggning, solväggsstapel, rundstapel, ringstapel, vedvägg, stängd fyrkantsstapel, öppen fyrkantsstapel, plogformad timmerstapel. Gemensamt för samtliga är att de kräver mycket arbete, noggrannhet och erfarenhet.

Vi använder dessa säckstativ dagligen i vår egen vedproduktion under säsong. Med andra ord har vi mycket erfarenhet att dela med den som är intresserad. Du är välkommen att ringa, maila eller ännu bättre besöka oss och testa våra säckstativ för att se att de är lika bra som vi tycker. Kolla gärna också på våra storsäckar och vedsäckar som vi kan erbjuda er.