Vedmaskiner – Unna dig nya vedprocessorer

Du kan vara säker på att hitta den perfekta vedmaskinen med Vedkedjans alla modeller av vedprocessorer. Vi har bra erbjudande på vedutrustning och finansiering, oavsett om du söker en vedmaskin för att själv kunna tillverka ditt årsbehov av ved på 1-2 dagar eller yrkesmässigt skall starta vedfabriken med helautomatisk vedproduktion och skift gång. Stocken kan kapas med sågkedja, klipp eller bandsåg. Klyvningen av veden sker direkt vid kapning alternativt in-line och kan delas från 2 till 18 bitars delning och med hela 40 tons klyvkraft.

Vi har både mobila och stationära vedmaskiner. Du kan välja kraftkälla med elmotor, bensinmotor, dieselmotor eller via traktorns kraftuttag. Alla med en anpassning till dina behov och vedplaner.

En bra vedmaskin använder man under 15-20 år, gärna längre. Köp inte vedmaskin från skrivbordet då antalet vedmaskiner är begränsat till de tillverkare som köpt in sig för att delta, fundera på vem skriver artikeln ”bäst i test”, prisjämförelser och utlovade kvantiteter per timma. Investera tid till att testa vedmaskiner och tänk själv utifrån egna behov för att valet av vedmaskin skall bli så optimalt och roligt under dina kommande 15-20 års vedproduktion……

Börja med att analysera vad det är för ved som skall tillverkas. Råvarans diameter, hårdhet trädslag, torktid, längd på råvaran, längd på veden, diameter på veden.

Var skall veden tillverkas. Produktionslokal med tillgång till el, finns det plats för traktorn vid traktordrift, vill jag låsa upp en traktor till traktordrift, i skogen med bensin/dieselmotor, vilket driftalternativ är mest flexibelt för mig, vedproduktion på uppdrag och uthyrning.

Hur skall veden tillverkas. Vilken logistik behövs för effektivt flöde av råvara till vedprocessor och färdig produkt från vedmaskin. Från välta med stocklyft eller stockbord med eller utan matning. Enmansbetjäning eller flera personer.

Vad skall göras med färdig produkt för bästa produktivitet och kvalitet. Skall den rensas, packas i säck på stativ och pall eller storsäck, flyttas, lagras, säljas, användas.

En möjlighet att unna sig en ny och helt egen vedprocessor är att leasa. Välj mellan avtal på 12, 24, 36 eller 48 månader. Med hjälp av flexibla finansierings- och försäkringslösningar får du trygghet och förutsägbara kostnader under hela vedmaskinens livscykel.

Det vi talar om är ägarglädje och känslan när allt flyter på. Utbildade maskinförare ökar effektiviteten, maximerar driftstiden och produktiviteten. Vedkedjan erbjuder utbildning och smarta verktyg för att maximera lönsamheten vid investering av vedprocessor.

Vi skapar underhållsplaner som säkerställer tillgänglighet och produktivitet för din vedproduktion.

Pilkemaster kan drivas med el-, traktor- eller motordrift. Dessutom finns de som stationära eller mobila. Vedprocessorerna har en omfattande standardutrustning efter många års produktutveckling samt erfarenhet.

Mottimaster L o S klipper och klyver veden i samma moment, därigenom får man färdig ved 1 gång per sekund. Mottimaster S flyttas lätt och är mycket tyst under produktion då den drivs med eldrift och har transportunderrede för att dras efter bil och traktor.

Mottimaster XL kapar snabbt stockarna med bandsåg och vedkubbarna klyvs in-line.

Binderberger vedmaskiner används i huvudsak av yrkesverksamma vedfabriker vid produktion av ved från grov råvara s.k. hard wood såsom bok och ek.  Binderberger chassi är helsvetsade solida och galvaniserade för 24/7 produktion av grova diametrar.

Vedkedjans samtliga vedprocessorer är utrustade med integrerad vedelevator som transporterar den färdiga veden direkt ner i en vedsäck, storsäck, bigbag för att minska vedhanteringen. Läs mer om respektive vedmaskin genom att klicka vidare.